rólunk
órarend
galéria
elérhetőségeink

BékaTorna

 

Minden Kedden és Csütörtökön:

Időpontokat lásd: órarend menűpontban.

 

 

Várja az Édesanyákat és csemetéiket Kutty-Kurutty a vidám kisbéka, egy fantasztikus hangulatú, 60 perces énekes-mondókás, játékos mozgásfejlesztő tornára, (TSMT gyakorlatokkal), ahol a mozgásfejlesztő eszközök, sok-sok móka és kacagás mellett még meglepetés is vár Benneteket!

 

A FOGLALKOZÁSOKHOZ SZÜKSÉGES:

 

Csatlakozás:

Egyéni konzultáció és/vagy felmérést is lehet kérni fejlesztési útmutatóval, fejlesztési ütemtervvel! Ezen a konzultáción megbeszéljük a fejlesztés egyéni vagy csoportoban való folytatását, ill. esetlegesen a további szakemberek felkeresését!

 

Ennek egyszeri díja: 7000ft

Bejelentkezés, időpontkérés: 06-20-250-22-91

A résztvevők száma minden alkalommal minimum 4 és maximum 12 fő. Ezért minden alkalommal a részvételhez bejelentkezés szükséges, amit megtehet a bekatorna@gmail.com email címen vagy Farkas Bettynél a 06-20-250-22-91-es telefonszámon vagy az ehhez a számhoz tartozó Békatorna nevű viber csoportban.


Várunk minden 3.hónapot betöltött gyerkőcöt és Anyukáját egy mozgásfejlesztő tornára ahol minden feladatot egy ének, mondóka vagy szituáció kísér.  A sokféle mozgásfejlesztő eszközzel, a foglalkozás vezetőjével, a szaktudásunkkal, tapasztalatainkkal tesszük még egyedibbé a foglalkozásainkat.

Gyertek, tornázzatok együtt!

Farkas Betty vagyok, 1986-ban születtem Szegeden. Érettségit követően felsőfokú tanulmányaimat Sopronban végeztem, ahol óvónői képesítést szerezetem. Ezt követően gyermek aerobik és mozgásfejlesztő továbbképzések (ÁMV, LONGITUDINÁLIS KOMPLEX GYEREKVIZSGÁLAT,TMST I.) keretein belül bővítettem képzettségemet, s jelenleg is tanulok.
 

Az óvodai munkám során szerzett tapasztalatom ébresztett rá arra, hogy a gyermekek mozgásigényére, mozgásproblémáira, esetleges viselkedészavarára, figyelemzavarára, folyamatos fejlődésére, valamint a szülőkkel való kapcsolatukra jobban oda kell figyelni. A környezetemben úgy láttam, hogy az édesanyák a legnagyobb szeretetük, igyekeztük mellett sem mindig tudják kielégíteni a mai gyermekek mozgásigényeit. Nagyon fontosnak tartom a mozgás korai, alapozó fontosságát. Ezért döntöttem úgy, hogy játékos keretek közt, fejlesztő eszközök segítségével a gyermekek mozgásfejlesztésével foglalkozom. Célom az óvodapedagógiai és mozgásfejlesztői képzettségemet és több éves tapasztalataimat összevonni és így egy nem általános mozgásfejlesztő játékos tornafoglalkozást tartani.

Jelenleg a Családi Béka-TornaKözpont 100m2-es termében gyerekbarát környezetben tartjuk óráinkat. A berendezés nem vonja el a gyermekek figyelmét, csak a foglalkozásra tudnak koncentrálni. Az autóval érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre. A babakocsik, bicklik tárolása megoldott.

A foglalkozás a kezdéstől számított 60 perces, melyben igyekszem kielégíteni a gyermekek mozgásigényét, fizikai és szellemi edzettségét, és törekszem arra, hogy az édesanyákkal közösen eltöltött minőségi idő legyen. Az órák rugalmasak, midig alkalmazkodunk a gyermekekhez. Énekes- mondókás tornával igyekszünk (a játékosság keretein belül) a sokféle mozgásfejlesztő eszközt igénybe venni és ezek mellett a mókás, kedves, szórakoztató hangulatot megteremteni.

Eszközeink:

Óriáslabdák, Kislabdák, Labdafürdő, Trambulin, Bilibok, Alagutak, Bújócska sátrak, Mókazsák, Billenő rácshinta, Egyensúlyozó kötél, Lépegető kavics, Görgő deszka, Terelő bóják tartó lécekkel, Varázsfurulya, Triangulum, Csörgő, Szivárvány ejtőernyő, Plüss hinta, Therasensory, kis és nagy tüskés labdák, Karikák, Lépegető szekrény, Laphinta, Ülőhinta, Függőlétra,Ayres tölcsér,gonge tölcsér, gyűrűk, csepp hinta, adamo hinta. bordásfal, mászó létra, csúszdák, lépcső modul, lejtő modul...stb.

Folyamatosan bővülnek eszközeink és
Meglepetés vár minden gyerkőcöt a foglalkozás végén.

 

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK:

Az iskolai alapkultúrtechnikák elsajátításában nélkülözhetetlen képességek fejlesztését elősegítők:

  • a testséma, térismeret, sorrendiség, ritmus és egyensúlyfejlesztő gyakorlatok.
  • a gyermekek viselkedészavarának, figyelemzavarának, a hiperaktívitás, a hipoaktivitás és autisztikus tünetekre, akaratlagos mozgásszabályozás viselkedésre is alkalmazható gyakorlatok.
  • a primitív reflexek vizsgálata, értelmezése és az ezeket segítő mozgások elsajátítása.

Valamennyi esetben a játékosság és a kötött elemek arányos és szükséges alkalmazására fektetjük a hangsúlyt.

VAN-E, AKINEK SPECIÁLISAN AJÁNLOTT?

  • Igen, minden nagy mozgásigényű gyermek számára.
  • A hiperaktív, viselkedés-és figyelemzavaros gyermek számára is, hiszen játékosan sajátítják el a számukra fejlődést biztosító gyakorlatokat. Nem mellékes dolog, hogy a szülő segítségével oldjuk meg a feladatokat, mely a szülő-gyermek kapcsolatra kifejezetten csodálatos hatással bír.
  • Azoknak a gyerekeknek is ajánljuk, akiknek a vizuális memória, és szellemi fejlődés is hasonló fontossággal bírnak. Az énekek és mondókák mindemellett felkészítést adnak a bölcsődei, ill. óvodai életre.